jueves, 10 de abril de 2008

El teatre mallorquí del segle XX. Alexandre Ballester, Miquel López Crespí, Marta Barceló, Miquel de Marchi, Noé Dénia, Vicent Ferrer, Joan Gomila...



El teatre mallorquí del segle XX. Alexandre Ballester, Miquel López Crespí, Marta Barceló, Miquel de Marchi, Noé Dénia, Vicent Ferrer, Joan Gomila, Joan Guasp, Albert Herranz, Biel Jordà, Miquel Mestre, Jaume Miró, Jordi Odrí, Antoni Palerm, Carme Planells, Josep Pere Peyró, Gabriel Sabrafín, Sebastià Sansó, Andreu Segura, Vicent Tur, Xavier Uriz i Miquel Àngel Vidal


Vint-i-dos dramaturgs i cinc actors de les Illes participen en aquesta proposta que impulsen de manera conjunta la Conselleria d’Educació i Cultura i la Ràdio Televisió de Mallorca

Els programes que s’emetran per Ona Mallorca s’enregistraran en un llibre CD que servirà com a vehicle promocional de la dramatúrgia textual contemporània de les Illes Balears
Material acústic antiaïllant, un nou espai a la ràdio per promocionar els autors de teatre de les Illes
La consellera d’Educació i Cultura, Bàrbara Galmés; i la directora general de Ràdio i Televisió de Mallorca, Marisa Goñi; han signat avui un conveni per posar en marxa un projecte que permetrà la difusió de la producció teatral que es fa a les Illes Balears a través de la ràdio i en el qual hi participen vint-i-dos dramaturgs i cinc actors de la Comunitat.
Material acústic antiaïllant és el nom amb què s’ha batejat aquesta proposta, que enceta una nova línia de promoció i projecció exterior dins el programa de la Direcció General de Cultura de la Conselleria d’Educació i Cultura de suport als creadors i productors artístics i culturals de les Illes Balears.
La iniciativa preveu, per una banda, l’emissió cada dissabte -a partir de dia 26 d’abril- d’un espai de deu minuts dins el programa d’Ona Mallorca "Bartleby no ho faria", conduït per Rosa Campomar, en el qual actors balears interpretaran obres inèdites de dramaturgs illencs, escrites expressament per a aquesta proposta.
En concret, es podran escoltar peces d’Alexandre Ballester, Marta Barceló, Miquel de Marchi, Noé Dénia, Vicent Ferrer, Joan Gomila, Joan Guasp, Albert Herranz, Biel Jordà, Miquel López Crespí, Miquel Mestre, Jaume Miró, Jordi Odrí, Antoni Palerm, Carme Planells, Josep Pere Peyró, Gabriel Sabrafín, Sebastià Sansó, Andreu Segura, Vicent Tur, Xavier Uriz i Miquel Àngel Vidal.

Les interpretacions aniran a càrrec dels actors Xim Vidal, Miquel Torrens, Sílvia Sánchez, Eva Torres i David Oliver i tendran com a banda sonora la música dels músics i grups de les Illes Vacabou, Antònia Font, Petit, Marcel Cranc, Joan Martorell, Damià Timoner, Anegats, Joan Miquel Oliver, The Magnetic Band, The marzipan man, Abracanalla i Big Yuyu, gràcies a la col·laboració de les discogràfiques Blau, Primeros Pasitos i Ca Nostra.
El conveni signat avuir recull l’enregistrament d’un total de 22 programes, que que s’emetran entre el proper dia 26 d’abril i el mes de desembre, encara que se’n podran fer reemissions.
En aquest sentit, està previst que Ona Mallorca cedeixi els drets d’emissió dels programes a altres emissores de les Illes, per tal que arribi als oients de tot l’arxipèlag.
La llengua vehicular de l’espai serà el català, dins l’objectiu de les dues instituciones de donar suport a la normalització lingüística.
Per una altra banda, el conveni estableix que les emissions de "Material acústic antiaïllant" s’enregistran en un llibre CD recopilatori que es traduirà al castellà i a l’anglès.
Aquest material, del qual se’n editaran 1.500 còpies, servirà com a vehicle promocional de la producció teatral i musical de les Illes i es distribuirà a fires de teatre, trobades de dramatúrgia i centres de producció teatral que promoguin les noves dramatúrgies, tant dins l’estat espanyol com a la resta d’Europa.
El cost total de la iniciativa és de 17.500 euros, només pel que fa a la producció. D’aquesta quantitat, la Direcció General de Cultura de la Conselleria d’Educació i Cultura aporta 13.400 euros i la resta, 3.725 euros, a la Ràdio i Televisió de Mallorca.
El conveni signat avui té vigència des del moment de la seva signatura i podrà ser modificat i ampliat per acord mutu entre les dues parts.

1 comentario:

Remus-Adrian M. dijo...

Hello, Please enter on http://bestvideosakin1985.blogspot.com/ . Thank you very much!!!